Προφίλ

Ο Βαγγέλης Ηλίας είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας και ανήκει, αναμφίβολα, στους καλλιτέχνες εκείνους, οι οποίοι εμμένουν να δημιουργούν έργα με τον παραδοσιακό τρόπο γλυπτικής, χωρίς να αρνείται τις μοντέρνες τάσεις της εποχής μας.

Στα κατά παραγγελία έργα δημιουργεί, κυρίως, προτομές, στις οποίες έχουμε πάντα μια ρεαλιστική απόδοση των φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών, χωρίς ωστόσο να παραλείπεται το ψυχογράφημα των εκάστοτε μορφών. Σε αντίθεση, η ελεύθερη δημιουργία του σχετίζεται, κυρίως, με έργα όπου συνδυάζεται η πλαστικότητα των μορφών με την αφαίρεση και η θεματολογία είναι ανθρωποκεντρική. Έχει πληθώρα συμμετοχών σε εκθέσεις, καθώς και τιμητικές διακρίσεις σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς.

Δημιουργεί προτομές, αγάλματα, επιγραφές, τζάκια, αλλά και ανάγλυφα, κολώνες και κρήνες. Επίσης, στα έργα του περιλαμβάνονται ιερά τέμπλα, σκαλιστά σε μάρμαρο, κατάλληλα για μνημεία, ηρώα, πλατείες, όπως επίσης και για διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αρχιτεκτονικές και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις.

Εγγυημένη ποιότητα έργων από μάρμαρο και μπρούντζο.

Συνεργασίες

Η υψηλή ποιότητα φιλοτέχνησης των έργων, η αξιοπιστία και η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά για κάθε συνεργασία μας.

Δήμος Αθηναίων
Δήμος Τανάγρας
Δήμος Σπάρτης
Δήμος Νεάπολης Κρήτη
Δήμος Μινοαπεδιάδας Κρήτη
Δήμος Μάνδρας Αττικής
Δήμος Σαρωνικού – Κοινότητα Αθικίων
Δήμος της πόλης Kassel Germany – “Museum Fridericiarum”
Κοινότητα Γωνιάς Ρεθύμνης
Το Σπίτι του Ηθοποιού
Ίδρυμα Γεωργίου και Μαρίας Αθανασιάδη – Νόβα Ναύπτακτος
Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Πειραιά
Ιερά Μητρόπολη Νεάπολης Κρήτης
Πολεμικό Ναυτικό – Υπ. Εθν. Αμυν.
Πολεμική Αεροπορία – Υπ. Εθν. Αμυν.
Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ